Siyaset
Giriş Tarihi : 04-03-2015 16:30   Güncelleme : 04-03-2015 16:30

Genel seçime doğru

ÇORUM (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanlığına, milletvekili adayı olabilmek için 9 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi

Genel seçime doğru

ÇORUM (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanlığına, milletvekili adayı olabilmek için 9 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi. 

CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25'inci dönem milletvekilliği için aday adayı başvurularının 17 Şubat'ta başladığını ve dün sona erdiğini belirterek, Çorum'dan milletvekili adayı olabilmek için 9 kişinin il başkanlığına başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Milletvekili adaylarının belirlenmesi için 29 Mart'ta ön seçim yapılacağını hatırlatan Yıldırım, "İlçe Seçim Kurulunca belirlenecek yerde yapılacak seçimde 9 aday adayı yarışacak. Hakim gözetiminde yapılacak ön seçimde 12 bin 95 üye oy kullanabilecek. Delegeler seçimde, en az 2, en fazla 4 adaya oy verebilecek. Ön seçim, kaybedeni olmayan bir yarıştır. Bu bir bayrak yarışı olup CHP’de aday olmak şereftir. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.  

Ön seçimde yarışacak milletvekili aday adayları için bastırılacak oy pusulasında sıralamanın belirlenmesi için kura çekildiğini dile getiren Yıldırım, sıralamanın Saim Topgül, Ulaş Yıldırım, Cengiz Atlas, Muharrem Bozdoğan, Halis Durkaya, Turgut İlgü, Tufan Köse, Dinçer Solmaz ve Necdet Sülünoğlu şeklinde olacağını kaydetti.

Teşkilat olarak 7 Haziran'daki seçimlere hazır olduklarını belirten Yıldırım, "Bu seçimler korkunun, baskının değil özgürlüğün ve kurtuluşun seçimi olacak" dedi.

adminadmin