DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nurettin VEREN
Nurettin VEREN
Giriş Tarihi : 23-01-2019 09:03

Devleti Ayakta Tutan Adalet’tir Ve En Çok Muhtaç Olduğumuz da, Odur

Geçmiş dönemlerden günümüze kadar, devletlerin kuruluş ve yıkılış süreçlerini incelediğimizde, en önemli sebeplerin adaletin eşit uygulanmaması, zengin ile fakir arasındaki eşitsizlikler ve uçurumlar, bundan kaynaklanan kin ve nefretlerin çoğalması, kitlelerin bir biriyle boğazlaşmasının sebep olduğunu görürüz.

Eğer bir devlette zulüm yaygınlaşırsa, haksızlık aleni olsa, işitenler neme lazım deyip uzaklaşırlarsa, sonra da koyunları kurtlar değil de Çobanlar yese, bilenler görenlerde bunu söylemeyip  susarlarsa, fakirlerin, muhtaçların, yoksulların, kimsesizlerin Feryadı göklere çıksa da bunu da, taşlardan başkası işitmez ise işte o zaman devletin sonu görünür. Böyle durumlardan sonra, devletin hazinesi gittikçe boşalır.

Halkın devlete olan İtimat ve hürmeti sarsılır. Asayişe ve adalete itaat ve sevgi gider. Hatta büyüklere ve devlet idarecilerine, hürmet duygusu yok olur. Çöküş ve izmihlal de, kaçınılmaz bir son olur.

Dünya’daki bütün devletler dört şeyle ayakta durur: Âlimlerin ilmi, Salihlerin ibadeti, Cömertlerin Sahaveti, devlet adamlarının adaleti.

Peygamber Efendimiz (SAV) bu şekliyle ölenler için; ( Allah onlara cennetin kokusunu dahi haram kılar buyurmuştur.) Tecridi sarih 2177

Zulüm hayatın tadını da değiştirir, Zulüm insanın yapısını bozar. Zulüm Allah'ın nimetlerini bile acılaştırır.

Zalime yardım etmek, zulme ortak olmak demektir. Zalime arka çıkanlar ve ses çıkarmayanlar da zalimdir.

Bugün çocuklarımızın çepeçevre kuşatıldığı dönemde, yüksek ahlaklı, faziletli, adaletli, Vatan, millet, bayrak sevgisi ve doğru Din, Allah ve Kur’an sevgisi öğretilebilir. Bu kadar psikolojik baskı, aşındırma ve yozlaştırma ile çocuklarımızdan önder, lider, vatanperver tipler yetişmez. Önderler yetiştirecek bir milletin evlatları, bu şekliyle almış olduğu eğitimle kesinlikle ayakta kalamaz ve çok mevzuda, gayesiz ve amaçsız şeylerle meşgul edilerek,  yobazların elinden aldığı bilgiler ile çocuğun hiçbir şey öğrenmesi de mümkün değildir.

Diyanet İşleri başkanın dediği gibi, daha önce devlet Diyanet'in önünü kesip, cemaatlere evlatlarımızın gitmesi için cemaatlerin önünü açmıştır deyip, suçunu başkasına atmıştı. Camilerimiz ve Din adamlarımız, kendileri vatanperver ve gerçek Kur'an Müslümanlığını bilen ve anlayan kişilerden, seçilerek ciddi eğitilmelidirler.

Üniversitelerin eğitim kalitesi tamamen düşmüş, FETÖ yandaşı yöneticiler tarafından ele geçirilmiş, 900 civarındaki Kürsü talebe yokluğundan ve öğretim üyesi yokluğundan kapanmıştı. Bugünde konuşulan konu orta ve lisedeki derslerin yarı yarıya indirilmesi, Milli Eğitim Bakanı tarafından gündeme geldi. Bu kadar büyük yozlaşma ve kalitesizlik içerisinde, ahlaki erozyon, nesillerin tamamen naylon talebeler haline getirilerek, yabancı ideolojilerin oyuncağı haline getirilmesi, içimizi acıtıyor.

Üniversitelerdeki yolsuzluk ve haksızlık şikâyet dosyalarının binlercesi, YÖK de bekletilmektedir. Devletin en büyük kayıplarını ihbar edenler, üniversitelerden haksız ve usulsüz şekilde, Rektörler tarafından Mobbing uygulamaları ile üniversitelerden uzaklaştırılıp susturulmaktadır. Ekonomik krizin ülkemizin boğazını sıktığı bu dönemde, en büyük kayıp ve kaçaklar, üniversite bünyelerinde yapılmaktadır.

İhbar eden Öğretim Üyeleri doğrudan savcılıklara gidip, dava açamamaktadırlar. YÖK yargının üstünde bir kurum mudur. Acilen YÖK’ün elindeki birikmiş dosyalar, Yargıya intikal ettirilmelidir.

Kitapsız Âlim olanın, emeksiz zengin olanın, sermayesi Din olanın dostu, Şeytandır.

Nurettin VEREN

NELER SÖYLENDİ?
@
Kenan 5 yıl önce
Cok isabetli bir yazı. Trakyadan takipcinizim. Yureginize saglik.
Nurettin VEREN

Nurettin VEREN

DİĞER YAZILARI Japonya’daki G20 Zirvesinde, FETÖ’nün Üniversiteleri Konuşuldu mu! FETÖ ve ABD’ye Karşı, Net Tavrımızı Koymak Mecburiyetindeyiz! Biz islam’ın oğluyuz diyememenin, kahredici bedeli. Küçük Tavizler Ve Gevşeklikler, Büyük Felaketlere Sebep Olur! İran’ı parçalamak için yapılan, Mekke toplantısı! Türk Milleti, tehditlere ve blöflere, asla boyun eğmez! FETÖ İçinde, Öz Eleştiri Ve Bölünme Başladı mı! Dertsiz, davasız, idealsiz nesiller yetişiyor! Tayyip Erdoğan temizliğe ve arınmaya, kendinden ve yakınlarından başlamalıdır! Dolar sopasıyla, FETÖ iş birliği Ülkenin belini çatırdatıyor! İlahi Adalet, En Büyük Zalimleri Dize Getirir! Dünyamızın adalete, merhamete ve gerçek insanlığa ihtiyacı var! Milletimiz Siyaset İle Tencere Arasında Sıkışıp Kaldı Fitne Katilden Beterdir, Bir Kıvılcım Bir Ormanı Kül Eder Kuran’ı Kerim’de, kısasla ilgili, pek çok ayet olduğu unutulmamalıdır ​Zalim haçlı dünyasının korkusu, cihat ve şehitlik ruhudur! FETÖ 1979’da Darbeyi Planladığını, İzmir’de Açıklamıştı FETÖ, Örgüt İmamlarını, Rotasyon Sistemiyle Yönetmektedir ABD, FETÖ Aracılığıyla Çin, Hindistan, Pakistan Ve İran’ı Kuşatıyor! Yurtdışındaki FETÖ Tehlikesi, Yurtiçinde Olandan Daha Büyüktür Yerel seçimleri kazanma hırsı ile Doğu ve Güneydoğu’yu kaptırmayalım! FETÖ İle Mücadele 3 Boyutlu Olmalıdır! FETÖ Üniversitelerden, Para Ve Eleman Devşirmeye Devam Ediyor Ülkemize hizmet edecek, hür fikirli ve imanlı nesillere ihtiyacımız var! Unutulan FETÖ Mücadelesini, Yeniden Gündeme Alalım…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA