DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nurettin VEREN
Nurettin VEREN
Giriş Tarihi : 17-04-2019 09:16

Dünyamızın adalete, merhamete ve gerçek insanlığa ihtiyacı var!

Kasas suresi 5.ayette Cenab-ı Hak buyuruyor ki: Biz istiyorduk ki o yerde zayıf düşürülmek istenenlere ihsanda bulunalım, onları (hayır hizmetlerinde önderler yapalım.) Ezilmiş bastırılmış, zayıf toplumlardan önderler ve liderler çıkaralım. Her dönemde zalim, gaddar, adaletsiz toplumların mahvettiği Milletler arasından  önderler, liderler çıkmış ve bulundukları toplumdaki zalimlerle, Mücahede etmiştir. 

Liderlik insanları yönetmek değil, insanların kabiliyetlerini yönlendirerek işi yönetmektir. Bütün Peygamberler müjdeleyici, uyarıcı ve korkutucu olarak gönderilmiştir. Yoksa sen onlar üzerinde yönetici ve gözetleyici değilsin. ( FURKAN-56)

İslam insanları kölelikten çıkarıp, kendi kendisinin Efendisi olacak, kendi kendisinin lideri olacak cevherini ortaya çıkarmıştır.  Bütün dünyada geçerlilik olan kölelik sistemi, İslam ile yeryüzünden kaldırılmak üzere bir başlangıç olmuştur. Köle ve efendi ayrımı zincirini kırmıştır. Mekke de başlayan bu köle efendi zincirini kırma hareketi, 1400 yıl önce Hz. Bilal-i Habeşi ile başlayıp, bütün dünyaya kademe kademe yayılmıştır. Belki de Kuran’ın en büyük mucizelerinden birisi budur. İnsanı insana kardeş ve eşit pozisyona getirerek, hak ve hukuktaki eşitliğe atılmış bir adımdır.

İnsanlar kendindeki Cevheri keşfedip harekete geçirmeyi deneyerek, bireyin kendi hayatı ile ilgili olarak, stratejik düşünce modeline sahip olması, bu modeli uygulayabilmesi için elindeki malzemenin ne olduğunu görmesi ve bunları nasıl değerlendirebileceğine dair, uzun vadeli plan ve programlar yapmasıdır. Bireylerin kölelik anlayışını zincirini kırıp, dünyaya Lider, Önder ve medeniyet  öğrettiği pek çok misaller ile gösterilebilir.

İnsanın özgürlüğü, yüce yaratıcı tarafından artı ve eksi sonsuz olarak serbest bırakılmış, cennetin sınırsız güzellikleri ile cehennemin en dibine kadar gidebilecek, yollar açık tutulmuştur.

Tin suresine bu açıdan baktığımız zaman: Allah CC, insanı eğitimsiz olarak geldiği bu dünya mektebinde, en güzel şekilde eğitim alabilecek şekilde gönderdiği gibi hayvanlardan farklı bir ruh ve ceset güzelliğinde yaratmış.

Fakat eğer eğitimle geliştirilebilirse antrenman yapa yapa ( TAALÜM ile TEKEMMÜL ) iman nurunu da içine koyarsa, cennetin en üst makamlarına kadar gider. Fakat saf duru fıtratını bozar da kötülüğe kendini müptela ederse, cehennemin en dibine kadar gidebilecek bir özgürlük alanı da, kendisine sunulmuştur.

Tercih sebebi kendi aklı, iradesi, ruhu ve kendisine uyguladığı eğitim ve çalışmalarıdır. Hiçbir hayvan ne kadar eğitilirse eğitilsin, insan suretine ve insan davranışlarına ulaşamaz. Ama insanlar eğitimle ve çalışa çalışa, ilimle kendisini geliştirerek, insanlıktan Melekliğe kadar yükselecek seviyelere çıkabilir.  

Dünyada da, ahirette de insanların en güzeli ve en mükemmeli haline gelebilir ve melekleşebilir. Veyahut ta tam tersine şer kabiliyetlerini geliştirir ise, şeytanı dahi çatlatacak ve utandıracak dereceye düşebilir. İşte bu iki kutup arasındaki gelgitlere açık olarak yaratılmıştır.

Elmaslık ile kömür seviyesi arasındaki özellikleri iç dünyasında barındırır. Elmas seviyesindeki insanlar, iman ruhuyla hareket etmezler ise, bu hadisenin ve bu oluşumunun milleti, ırkı ve coğrafyası yoktur.

Bütün katliamlar ve acılar, başka Milletlere zulmedenler, hep bu seviyeyi tutturamayan Zalimler, başkalarını insan olarak görmeyen gaddar, bencil, egoist insanlardır. Peygamberler insanlara yol göstererek seviyeleri yükseltecek Lider insanlardır. Etrafındaki insanlar ne düşüncede olursa olsun, onların seviye atlama sınavı geliştirmesini sağlamak üzere, yol göstericilerdir.

Nurettin VEREN

NELER SÖYLENDİ?
@
Nurettin VEREN

Nurettin VEREN

DİĞER YAZILARI Japonya’daki G20 Zirvesinde, FETÖ’nün Üniversiteleri Konuşuldu mu! FETÖ ve ABD’ye Karşı, Net Tavrımızı Koymak Mecburiyetindeyiz! Biz islam’ın oğluyuz diyememenin, kahredici bedeli. Küçük Tavizler Ve Gevşeklikler, Büyük Felaketlere Sebep Olur! İran’ı parçalamak için yapılan, Mekke toplantısı! Türk Milleti, tehditlere ve blöflere, asla boyun eğmez! FETÖ İçinde, Öz Eleştiri Ve Bölünme Başladı mı! Dertsiz, davasız, idealsiz nesiller yetişiyor! Tayyip Erdoğan temizliğe ve arınmaya, kendinden ve yakınlarından başlamalıdır! Dolar sopasıyla, FETÖ iş birliği Ülkenin belini çatırdatıyor! İlahi Adalet, En Büyük Zalimleri Dize Getirir! Milletimiz Siyaset İle Tencere Arasında Sıkışıp Kaldı Fitne Katilden Beterdir, Bir Kıvılcım Bir Ormanı Kül Eder Kuran’ı Kerim’de, kısasla ilgili, pek çok ayet olduğu unutulmamalıdır ​Zalim haçlı dünyasının korkusu, cihat ve şehitlik ruhudur! FETÖ 1979’da Darbeyi Planladığını, İzmir’de Açıklamıştı FETÖ, Örgüt İmamlarını, Rotasyon Sistemiyle Yönetmektedir ABD, FETÖ Aracılığıyla Çin, Hindistan, Pakistan Ve İran’ı Kuşatıyor! Yurtdışındaki FETÖ Tehlikesi, Yurtiçinde Olandan Daha Büyüktür Yerel seçimleri kazanma hırsı ile Doğu ve Güneydoğu’yu kaptırmayalım! FETÖ İle Mücadele 3 Boyutlu Olmalıdır! FETÖ Üniversitelerden, Para Ve Eleman Devşirmeye Devam Ediyor Devleti Ayakta Tutan Adalet’tir Ve En Çok Muhtaç Olduğumuz da, Odur Ülkemize hizmet edecek, hür fikirli ve imanlı nesillere ihtiyacımız var! Unutulan FETÖ Mücadelesini, Yeniden Gündeme Alalım…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA