DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nurettin VEREN
Nurettin VEREN
Giriş Tarihi : 06-02-2019 08:55

FETÖ İle Mücadele 3 Boyutlu Olmalıdır!

FETÖ’yü sona erdirecek yöntem, örgütün insan ve para kaynaklarının kesilmesi ile mümkün olabilecektir. Örgütün toplumun her kesiminden sivil ve resmi alanlardan devşirdiği üyelerinden başka, en önemli insan ve para kaynağı üniversitelerdir. Bugüne kadar üniversitelerde maalesef FETÖ temizliği konusu ciddiye alınmamıştır, örgüt faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir.

Üniversitelerin önceden belirlediği birini akademik kadroya almak için o kişinin özelliklerini sıralayarak  “Kişiye Özel ilan” açmaktadır. Bu Haber basına düşünce, ilan iptal edilmektedir. Süregelen bu sipariş üzerine örgüte üye doldurma faaliyeti ve çıkarılan bu ilanlar, YÖK tarafından bilinmesine rağmen, bu metot aralıksız devam etmektedir.

Üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasına dair iddianamelerde: Üniversiteye alınacak olan akademisyene (sözde akademisyen olup, FETÖ yapılanmasına mensubu kişiye) çalışmalarına özgü ilan açıldığı, böylelikle söz konusu ilana sadece örgüt tarafından belirlenen örgüt üyesi akademisyenin, başvurabilmesi sağlanmaktadır. Başvurunun ardından oluşturulan jüride, komisyonda, üniversiteler arası kurulda ve yönetim kurulunda yine örgüt üyelerinin bulunduğu, bu şekilde örgütsel bir çember oluşturulduğu, bu suretle örgütün belirlediği akademisyenin üniversiteye alımında örgütsel silsilenin devam ettiği, açıkça görülmektedir.

Üniversiteye yerleşmiş olan FETÖ’cü akademisyenler de, yine örgüt mensubu öğrencileri bildiği için onları yüksek notlarla parlatmakta, diğerlerine ise düşük notlar vererek önlerini kesmekte, elemanların yüksek ortalamalarla mezuniyetini sağlamaktadır.

Böylece örgüt kendi mezunlarının her alanda (Askeri ve polis okul sınavları, hakimlik sınavları vb) önünü açmaktadır. Bir yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Yargı ve Emniyette FETÖ temizliği yapılırken, bir yandan örgütün can damarı bu kurumlara alttan alta yeniden eleman gönderilmektedir. Tabi ki Polis Akademisi ve Harp Akademileri kadrolarında görev yapanların da akademisyen olduğunu ve öğrenci alımı yaptıklarını göz ardı etmemeliyiz.     

Yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olanların, Devlet kurumlarına yönetici atanmadaki avantajını bilen FETÖ; öncelikle öğrenci alımı yapan Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitülerine örgüt üyesi akademisyenlerin, müdür atanmasını sağlamıştır. Lisansüstü eğitime alınan örgüt üyesi öğrenciler, yine örgüt elemanı akademisyenlerin danışmanlığında bilimsel değeri olmayan tezlerle mezun olmaktadır. Örgüt kendisinden olmayanları elemek için de mülakat yöntemini kullanmaktadır.

ALES ve Lisans diploma ortalaması ile başarı sıralamasında 1.sırada olan bir öğrenci mülakat ya da yine örgüt elemanlarının yaptığı sözde yazılı sınavdan düşük puan verilerek elenmekte, öte yandan 15. sıradaki bir örgüt elemanı Lisans üstü eğitime alınmaktadır.     

FETÖ yapılanma mensubu olmayan üniversite çalışanlarına ve akademisyenlerine de baskı ve idari yaptırım uygulamak suretiyle, üniversite bünyesinden uzaklaştırmaktadır. Bunun için çeşitli yöntemler uygulamaktadır.

Örgütün en çok uyguladığı sistem Mobbing, yani psikolojik yıldırma eylemleri en çok kullandığı yöntemdir. Hedefteki yönetici, akademisyen ya da personele arka arkaya Disiplin ve Ceza soruşturmaları açılmaktadır. Bunun için örgüt elemanlarının iftira ve yalancı tanıklıklar yapması sağlanmaktadır. Verilen Disiplin cezaları ile görevden atmakta ya da kurumdan ayrılmaya zorlamaktadır. Ergenekon benzeri kumpaslar ve askeri öğrencileri atmakta kullandıkları yöntemleri, üniversitelerde de uygulamaktadırlar. Kısaca üniversiteleri FETÖ’den temizlemeden yapılan bu mücadele ağacın dallarını üstten budamak gibi daha çok gelişmesine sebep olmaktadır. Bu uygulama ve sistem kökten bir çözüm değildir.  

Bu mücadele Kanserle mücadele gibi 3 boyutlu yapılmalıdır. Bazen ŞUA tedavisi, bazen Kemoterapi, bazen de Cerrahi Ameliyat ile kesip atılmalıdır.

Nurettin VEREN

NELER SÖYLENDİ?
@
Nurettin VEREN

Nurettin VEREN

DİĞER YAZILARI Japonya’daki G20 Zirvesinde, FETÖ’nün Üniversiteleri Konuşuldu mu! FETÖ ve ABD’ye Karşı, Net Tavrımızı Koymak Mecburiyetindeyiz! Biz islam’ın oğluyuz diyememenin, kahredici bedeli. Küçük Tavizler Ve Gevşeklikler, Büyük Felaketlere Sebep Olur! İran’ı parçalamak için yapılan, Mekke toplantısı! Türk Milleti, tehditlere ve blöflere, asla boyun eğmez! FETÖ İçinde, Öz Eleştiri Ve Bölünme Başladı mı! Dertsiz, davasız, idealsiz nesiller yetişiyor! Tayyip Erdoğan temizliğe ve arınmaya, kendinden ve yakınlarından başlamalıdır! Dolar sopasıyla, FETÖ iş birliği Ülkenin belini çatırdatıyor! İlahi Adalet, En Büyük Zalimleri Dize Getirir! Dünyamızın adalete, merhamete ve gerçek insanlığa ihtiyacı var! Milletimiz Siyaset İle Tencere Arasında Sıkışıp Kaldı Fitne Katilden Beterdir, Bir Kıvılcım Bir Ormanı Kül Eder Kuran’ı Kerim’de, kısasla ilgili, pek çok ayet olduğu unutulmamalıdır ​Zalim haçlı dünyasının korkusu, cihat ve şehitlik ruhudur! FETÖ 1979’da Darbeyi Planladığını, İzmir’de Açıklamıştı FETÖ, Örgüt İmamlarını, Rotasyon Sistemiyle Yönetmektedir ABD, FETÖ Aracılığıyla Çin, Hindistan, Pakistan Ve İran’ı Kuşatıyor! Yurtdışındaki FETÖ Tehlikesi, Yurtiçinde Olandan Daha Büyüktür Yerel seçimleri kazanma hırsı ile Doğu ve Güneydoğu’yu kaptırmayalım! FETÖ Üniversitelerden, Para Ve Eleman Devşirmeye Devam Ediyor Devleti Ayakta Tutan Adalet’tir Ve En Çok Muhtaç Olduğumuz da, Odur Ülkemize hizmet edecek, hür fikirli ve imanlı nesillere ihtiyacımız var! Unutulan FETÖ Mücadelesini, Yeniden Gündeme Alalım…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA