DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Fehmi DEMİRBAĞ
Fehmi DEMİRBAĞ
Giriş Tarihi : 29-06-2019 12:50

Emperyalist Kelebekler (9)

Tarihin en gerçekçi gençlik hareketi nedir diye sorsam? Hani bugünlerde ki seçim ortamının getirdiği tartışmaların ana noktası olan “gençlik” konusunu?..
Hani 17 yaşlarındayken henüz, içinde bulunduğu toplumun çürümesi karşısında yüreği titreyen insanların oluşturduğu “erdemliler hareketi”nin aktif üyelerinden olan, yetim ve fakir bir çocuğun hikayesine başvurun diyeceğim.
Hani herkes kendi günlük batağındayken o 35 yaşından sonra bir kenara çekiliyor, bulunduğu toplumsal etkiden kurtulmak için uzaklaşıyordu ya… Sorulduğunda ise, deniliyordu ki “Ha O mu? Sevgilisiyle buluşmaya gitti!” Yani gönlünüz de ne varsa bilin ki Rabbiniz odur. 
Ki kendisini sımsıkı sarıp sarmalayana, “oku” dediğinde o ses, diyordu ya “ben okuma bilmem!” Öyle ya neyi okuyacaktı ki, aynı zamanda okuma bilmediğini söyleyen, dünyanın ilk ve tek ve en güçlü gençlik hareketinin başındaki bu gerçek lider kişi?
Neydi “oku” dan kastedilen şey, o halde…
‘Düşünmekti murad edilen!
Düşünsene ey insan! Seni “kul” kılan yegane özelliğini? Okusana sonra başta kendini, sonra kainat kitabını ve seni muhatap alanın vahyini!
Hikayenin gelişiminde ne mi oldu? Korktu, ürktü… Henüz 40’lı yaşlarında olan…Evine, can yoldaşı eşine koştu. Titriyordu. “Ört beni” dedi. “Kalemle bilmediğini yazmayı öğreten” den bahseden ses yanı başındaydı yine! “Kalk ey örtüsüne bürünen” diyordu. Yani durum onu gösteriyordu ki, saklanmak zamanı değildi.
8 yaşında bir çocuk, kuzeni. “Ben sana inanıyorum” dedi. 17 yaşında Kureyş’te Zülfikar’ını çekecekti mutlak otoriteye ortaklık iddiasında bulunanlara bu çocuk. Hem bir başka çocuk Zeyd’ de henüz yedi yaşında değil miydi kendisine olan inancını belirttiğinde?.. 10 yıl boyunca kan kusturdu bulunduğu şehrin hegemonları bu adama, hürriyetten, adaletten, haktan, hukuktan bahsettiği için. Hepi topu bu süre zarfında 40 kişi inanmıştı kendisine. 
Dedesi İbrahim gibi devrimciydi. Gönlünde yer almasına müsaade etmediği için bütün putların imhasından yanaydı. Asla hegemonlarla diyalog ve hoşgörüden yana değildi. Gönlünde yer alan tek ilahtı. O ilah ki tekti. Ortağı yoktu, olamazdı da. Servet, şehvet, şöhret… Masa, kasa, nisa gibi putlardan arınılması gerektiğini haykırıyordu. “Bir günü bir gününde eşit olan zarardadır” diyordu. Dili sevgiceydi. İstiyordu ki bu dil bütün kainatı kuşatsın, hem de kıyamete kadar. “Sizin en iyiniz, insanlara karşı en faydalınızdır.” 
“Elinize, dilinize, belinize” sahip çıkın diyordu. Bunlara sahip çıkanların hem dünya hem de ahirette hoşnut olacaklarından dem vuruyordu. Bu değerlere sahip olanların kardeşliğini haykırıyordu. 40 inanırın ortak özellikleri genç olmalarıydı. 32 tanesi 21 yaşın altındaydılar. Zübeyr Bin Avvam 12 yaşındaydı, Saad Bin Ebi Vakkas ismindeki genç 14 yaşındaydı. İslam’ın ilk öğretmeni Mus’ab Bin Umeyr 16 yaşındaydı. Gençti, zengindi ama elleriyle red etti bütün imkanlarını “Emin-Güvenilen” ismindeki bu insanın çağrısına kulak vererek. Bir kör’le yolculuk yaptı sonra bu genç, Yesrib denilen bölge insanlarına evrensel olan bu daveti götürdüklerinde. 
Erkam 17 yaşındaydı Müslümanların ilk buluşmalarında, evlerini onlara açarken. Yemen’e vali olarak atanan Muaz da henüz 17’sindeydi. 
Yani İslam dininden bahsediyorum; dinimiz olan İslam’dan. Bir gençlik hareketi olan İslam’dan. Bir devrimci dini olan İslam’dan.
Cafer’de, Peygamberimi’in amcası Ebû Talib’in oğlu, Ali’nin ağabeyidir. Mekkelilerin baskıları sonucu Habeşistan’a hicret ettiklerinde Cafer kral Necaşi’ye hitaben söylediği şu sözler, bir genç olarak onun bilgi ve özgüvenini ortaya koymaktadır:
“Ey Kral! Biz putlara tapan, ölü eti yiyen, her türlü fuhşiyatı yapan, akraba ilişkilerini koparan, komşuya kötü davranan cahili bir toplum idik. Bizden güçlü olan, zayıf olanı ezerdi. İşte Allah bize içimizden nesebini, doğruluğunu, güvenilirliğini ve iffetini bildiğimiz bir Rasûl gönderinceye kadar bu haldeydik. Oysa gönderilen bu Rasûl, bizi, Allah’ı birlemeye, O’na kulluk etmeye, O’ndan gayrı babalarımızın taptığı taş ve putları terketmeye çağırdı. Bize doğru sözlülüğü, emaneti yerine getirmeyi, akrabalarla ilişkileri devam ettirmeyi, iyi komşuluğu, haramlardan ve kan dökmekten el çekmeyi emretti ve bizi fuhşiyattan, yalan sözle şahitlikten, yetim malı yemekten, iffetli hanımlara iftira etmekten menetti. Bize yalnızca bir Allah’a kulluk etmemizi ve O’na hiçbir şeyi şirk koşmamayı emretti, namazı, zekatı ve orucu emretti.” Daha başka İslam’ın emirlerini saydıktan sonra devamla “biz de onu derhal tasdik ettik, O’na inandık ve Allah’tan getirdiğine uyduk. Yalnızca Allah’a kulluk ettik ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmadık. O’nun bize haram kıldığını haram, helal kıldığını da helal kıldık…”
Gerçekten de Hz. Cafer’in çok öz bir biçimde ifade ettiği gibi, Hz. Peygamber, asırlardır süregelen bir cahil ve azgın toplumunu, 23 yıllık peygamberliği süresince huzur toplumuna çevirmeyi başarmıştır. Allah’ın hidayeti ve Hz. Peygamber’in gayretleri neticesinde cehalet döneminin zorba ve müşrik insanlarının, çok kısa sürede gerçekleşen bu toplumsal değişimle, nasıl örnek bir nesil olduklarına tarih şahittir. İşte bu sebeple olmalıdır ki, bazı alimler, “Rasûlullah’ın peygamberliğini isbat için hiçbir mucize olmasa dahi, sadece O’nun (sav) genç arkadaşları bile (bunun isbatına) yeter.” demişlerdir. Yani, O’nun örnekliğiyle bu yeni ve medeni toplumun, hedefi olan gençlikle mûcizevî bir değişime referans olmuştur. Yalnızca böyle bir neslin oluşumu bile O’nun (sav) Peygamberliğini isbat eder.
İslam ve böcekler konusunu nereye mi bağlayacağım? Esma’ya! İlk Müslüman olan genç bayanlardan birisi de Hz. Âişe’nin ablası Esma’dır. Onun adı ilk defa, Hz. Peygamber’in hicret hazırlıklarını sürdürdüğü sırada oynadığı rol dolayısıyla ön plana çıkmıştır. Hicret esnasında Hz. Peygamber ve Ebû Bekir’in üç gün saklandıkları Sevr Mağarasına geceleri yemek taşıyan Esma’dır. İslam’ın azılı düşmanı Ebû Cehil’in de aralarında bulunduğu bir grup gelerek Esma’ya babasının nerede olduğunu sormuş, “Bilmiyorum!” demesi üzerine Ebû Cehil eziyet etmiştir.
Sevr mağarasının İslam ve insanlık tarihindeki önemini bilelim. Hani Yüce Kudretin görevlendirdiği güzel insan ve arkadaşının zalimlerden uzaklaşmaya çalıştıklarında, vatanlarından hicret ederlerken sığındıkları mağaraya… Ki mağaranın önünü kapatan örümcek ağının kıssasını bilirsiniz. 
Kısaca Örümcekten bahsedeyim de bir böcek hikayesini burada anlatmış olalım. Bir sonraki yazımızda da Kelebekler üzerinden toplumsal tasnifleme konusunu ele alacağım; baby boomers, x-y-z kuşaklarına…
Kur’an-ı Kerim’de, Arapça ‘örümcek’ anlamına gelen Ankebut adında bir sure vardır. Bu surenin 41. âyetinde, “Allah’tan başka veli edinenlerin hâli örümceğin durumu gibidir. Örümcek de bir yuva yapar; fakat yuvaların en zayıfı örümceğin yuvasıdır-keşke bilseler!” buyurur Cenab-ı Hak. Bu âyetin Arapça metninde, bir şeyi yapan veya edinen anlamında olan ‘ittehaze’ kelimesi ‘ittehazet’ şeklinde geçmektedir. Yani kelimenin sonundaki ‘t’, fiile, dişil anlam verir. Açıkça anlaşıldığı üzere buradan, yuva yapan örümceğin dişi olduğu sonucu çıkar.
1984 yılında, dünyaca meşhur Alman bilim dergisi Kosmos, örümceklerle ilgili özel bir sayı çıkardı. Bu ilginç sayıda geçen şu satırları okuduğunuzda, eminiz çok şaşıracak ve bir Kur’an mucizesine daha tanık olmaktan dolayı, mutluluk duyacaksınız:
“Bahçe örümceğinin ağ yapma ve yiyecek yakalama kabiliyeti, sadece dişi örümcekler için geçerlidir. Yâni İslâm Peygamberi’nin gizlendiği mağaranın girişindeki yuvayı, dişi bahçe örümceği örmüştür. Erkek bahçe örümceklerinin hayatı üzerinde ise pek fazla bilgimiz yoktur. Sadece ağ yapma (yuva kurma) kabiliyetlerinin olmadığını biliyoruz….”
Örümcek, Allah’ın yarattığı mucize canlılardan yalnızca biridir. Örümceğin ürettiği ipek, günümüz teknolojisine yön vermiştir. Örümcek ipi, kendi kalınlığındaki çelikten beş kat daha sağlamdır. Ayrıca çok hafiftir. Örneğin dünyanın çevresi boyunca uzatılacak bir ipek ipliğinin ağırlığı, sadece 320 gr. gelir. Bir örümcek türünün ağ ipliği Amerika’da ameliyat ipliği olarak kullanılmaktadır. Kevlar adındaki dokuma türü, örümcek ağı model alınarak yapılmıştır. Emniyet kemerleri, kurşungeçirmez yelekler bu dokumadan yapılır.
Yeryüzünde yüzlerce örümcek türü vardır. Bu türlerden biri olan “Bolas” örümceği, avını kement atarak yakalar. Bolas örümceği avını iki aşamada avlar. İlk aşamada örümcek, ucunda yapışkan bir madde bulunan ip hazırlayıp pusuya yatar. Bu ipi avı geldiğinde kement olarak kullanır. İkinci aşamada avı kendisine çekmek için özel bir kimyasal madde yayar. Bu kimyasal madde, dişi güve kelebeklerinin, erkek güveleri çiftleşmeye çağırırken salgıladığı “feromon” adlı maddedir. Erkek güve bu kokuya gelir, gözleri görmeyen bolas örümceği titreşimden güveyi fark eder ve kemendini atıp avını yakalar. Ağını yukarı doğru sarar ve… Eğer örümcek avını hemen yemezse, salgıladığı bir ipekle güveyi sarar. Bu ipek sayesinde besini uzun süre taze kalır.
Çölde yaşayan Kapı Tuzaklı Örümceğe de bir bakalım. İlk önce toprağı kazarak bir tünel açar. Salgıladığı bir sıvı ile toprak parçacıklarını birleştirerek oluşturduğu tünelin içini sıvar. Daha sonra salgıladığı ipek ile tünelin içini kaplar. Bu sayede tünelin içi, yüksek çöl ısısına karşı yalıtılmış olur. Tünelin giriş bölümüne, salgıladığı ipekle kapak (kapı) yapar. Bu kapağı bir iple içeri bağlar. Yaptığı kapının önünü toprak ve çalı ile kaplar. Kapağa bağlı olan ipte meydana gelen titreşimden, avının geldiğini anlar.
Bu örümcek türü geceleri avlanır ve dişileri neredeyse hiç dışarı çıkmazlar. Avlarını bile arka ayaklarını dışarı çıkarmadan, ön ayakları ile alırlar. 10 yıl yuvalarından hiç dışarı çıkmadan yaşayabilirler.
Bir de Renk Değiştiren Örümcekten bahsedelim. Bu türler çiçeklerin içinde kendilerini gizleyerek ağ örmeden, çiçeğe konan arılarla avlanırlar. Rahatlıkla çiçeğin rengini alarak gizlenebilirler. Ancak burada çok önemli bir detay vardır; örümcek renk körüdür.
Ya Tekerlek Örümceklerine ne diyelim?Afrika’nın Namibia çöllerinde yaşayan bazı örümcek türleri, herhangi bir tehlike karşısında bacaklarını gövdelerine çekerek vücutlarını adeta tekerlek şekline getirirler. Yağmacı dişi yaban arıları, bu türün en büyük düşmanıdır. Örümcek, yuvasını kum tepelerinin üst kısmına yapar. Yaban arıları yuvasını kazmaya başladığında ise dışarı çıkar; önce hız almak için birkaç adım atıp sonra bacaklarını gövdesine çekerek yokuş aşağı hızla yuvarlanan bir tekerlek gibi kaçmaya başlar. Burada ilginç olan, örümceğin yuvasını her zaman kum tepelerinin üst kısmına yapıyor olmasıdır. Şayet yuvayı aşağı bölüme yapmış olsa, herhangi bir tehlike karşısında kaçmak için gerekli hıza ulaşamaz ve yakalanırdı. Bu yazı yalnızca birkaç örümcek türü ve ipek ipi hakkında ilginç birtakım bilgiler içeriyor. Ancak yeryüzünde yüzlerce örümcek türü ve bu türlerin her birinin farklı avlanma yöntemleri olduğunu düşünürsek, Rabbimizin kudretini bir kez daha anlamış oluruz. Siz de karadul örümceklerini bir araştırın bakalım? Erkeğini yiyen dişileri. Buradan İstanbul sözleşmesine, aile yasamız 6284’e bir gönderme yapalım.

DEVAM EDECEĞİZ ALLAH’IN İZNİYLE!

Fehmi DEMİRBAĞ

NELER SÖYLENDİ?
@
Fehmi DEMİRBAĞ

Fehmi DEMİRBAĞ

DİĞER YAZILARI ÇÖKÜŞ Neler Oldu Neler, Bir Bilseniz! Washington Portakal...Orda Kal! Ormanda Salgın Hastalık Var 5 ORMANDA SAĞLIKLI BESLENME -4- Ormanda Eğitim -3- Orman Düzeni -2- Orman 5’ten Büyüktür! O Rab Ki Kalemle Yazmayı Öğretti! Medeniyetsiz Miyiz? Yok Deve! Çocuk Edebiyatının Önemi (1) Tarihin En Büyük Terörizm Hareketi Bütün İnsanlık Tehdit Altında Noel yaklaşırken! En çok akıl nimetini israf ediyoruz! İşi sulandırmayalım lütfen! Bir medeniyetin olmazsa olmazları! Gençlerin dilini okuyabiliyor muyuz! Milli öğütüm iş başında! Endülüs'ü hatırlamak! Korku Masallarındaki Yamyamlar Madem kapanası okullar açıldı; Acilen milli çizgi film, milli edebiyat, milli oyuncak! Emperyalizmin ve cehaletin kıskacındaki milli eğitimimiz! Dikkat Dikkat! Geleceğe Mektup Tudors! Gerçekten Ay’a gidildi mi? Hayat iman ve cihad'dır! Eğitsel Araç Olarak Çizgi Romanın Önemi Sanatçılarınız kadar varsınız! Korku Masalları (2) Korku Masalları (1) Emperyalist Kelebekler (11) Üleştirelim ki eleştirilmeyelim! Emperyalist Kelebekler (10) Emperyalist Kelebekler (8) Biz yaptık biz! Emperyalist Kelebekler (7) Emperyalist Kelebekler (6) Emperyalist Kelebekler (5) Emperyalist Kelebekler (4) Emperyalist Kelebekler (3) Gençlerin Çığlıkları Çarpıyor Tarihin Dehlizlerinden Suratlarımıza Emperyalist Kelebekler (2) Emperyalist Kelebekler -1 Her şer güzel olcek! Ramazan geldi hoş geldi! Taksim Putuna Tapınacakların İbadet Tarihi 1 Mayıs Çukurdayız; ipsiz sapsız adam çok! Olmak Ya Da Olmamak Hegemonlar diyor ki! Organize İşler Bunlar Başörtüsü farz mı olmalı, tarz mı? Yeni Zelanda Katliamı Ve Turkısh Dondurma Zor zamanlarda konuşmak bir sanattır! Millî Görüş 50 yaşında! Yakın Tarihi Anlamak İçin Bazı İsimleri Araştırınız Zenci Musa! Siz dâvâ nedir bilir misiniz? Şeytan İmparatorluğu ​İnsanlık tehdit altında! Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün olur Nasıl Bir Medeniyete Aitiz? (2) Nasıl bir medeniyete aitiz? -1 Dâvâm! Düşmanlarımızı iyi tanıyalım! Kültür Kuvvetleri Komutanlığı Cinsiyetçilik terörü! Uyumaya devam edecek misiniz? Noel Baba'yla Görüştüm Torunlarımıza da acımıyoruz! İnsanın Yaratılışı Noel Baba'ya Mevlid mi okutsak ne? Amerikan Vahşilerinin Gerçek Hikayesi Bozuk düzen! Sarıkamış! Yılın "haklılık ödülü" nü reis’in elinden aldık! Kasabanın şerifi acun efendinin psikopat master şefi mr. Papağan Son dakika! Noel’de... Ne elde var ne ayakta! Ayakta uyutuluyoruz! Cesaretiniz var mı gerçeklerle yüzleşmeye! Tırımtırak! Mavi dünyam benim, ömre bedeldir! Sinek Küçüktür Ama Mide Bulandırır İşi sulandırmayalım lütfen! Hızlı yaşa genç öl, cesedin yakışıklı olsun! Şükretmeyi bilmiyoruz! Bir Medeniyetin Olmazsa Olmazları Yıllardır tek başımıza yaptığımız mücadeleye destek göremeyen bizi son kertede haklı çıkarttı, devlet başkanımız... Eleştirelliştirdiklerimizden misiniz? Neden bu haldeyiz? Hakkının hakkı! Kişisel anayasam! Mütereddid kalmış eski bir mücahidin müteahhit oluncaya kadar ki müteaddit hikayesinden bir bölüm! Dile Düştük Memleket tımarhane! Eğitim Meselesi Hep Mesele Türk siyaseti nasıl işliyor? Big Brother Bizi Gözetliyor Gençlerin dilini okuyabiliyor muyuz? Atatürk'ü Anlamak Deistlere kızmayın, kendinize kızın! Sorgulayana Dünya Güzel Yalan Söylediğimizin Bile Farkında Değiliz 32 Mart Kapıda! Ne hapy türküm diyene, ayol! Kırılır Bir Gün Dönen Bütün Dişliler Ne mi yapmalıyız! Makus talih nasıl değiştirilir? Devlet, sen affetsen de Ben affetmiyorum! Çocuk nasıl yetiştirilir! Batının .oktan Tarihi Aile yapımız dağılırsa Bizi hiçbir şey toparlayamaz! Kapatın Okulları Da Dünyaya Huzur Gelsin! Aile Yapımız Dağılırsa Bizi Hiç Birşey Toparlayamaz! Ali dopu dep! Okullar Açılırken… Özetle Ahvalimiz Ölümsüzlük Yolunda (1) 12 Eylül' De 15 Yaşında Bir Çocuktum Anlamıyorum - Anlayamıyorum İyi İnsan Olmanın Kodları 17 Ağustos Depremi Neden herotürk! Kabile Devleti ​Gökten yağan yağmur değil! Korku Yazarı Bay X’le Görüştüm Eşeklik biz de kalsın! Bugün 15 Temmuz Bu hikayeyi çocuklarınızla da paylaşın! Uzayda hayat var! Mankurtlaştırmanın Amentüsü Seçimi, Matematiği Seven Millet Kazandı Vatandaştan Vatandaşa Bildiri Allah'tan başka ilah yok! İnsanlık Adına Yeni Genelge Yayınlandı Fenerbahçe cumhuriyeti'nde "tevhidî mukaddesatçılık" ve reisi anlamak! Tanımanızı istediğim biri var! Ne mutlu mutluyum diyene! Rüyet- i Hilal’den rüyet- i Nihat' a... Kudüs hak edenlerindir! Cezaevleri özelleştirilmeli mi? Tokat Valisi Recep Yazıcıoğlu’ndan Tokatlı vali Kemal Yurtnaç'a... Sakin Olun, Sinirlerinize Hakim Olun! ​Birbirimizi Düşman Görmek Ancak Düşmanlarımızı Sevindirir Taksim Putuna Tapınacakların İbadet Tarihi 1 Mayıs Ülen Eşşek Sıpaları Devresi yananlar servise lütfen! Tuhaf ama Türkiye... Türkiye'de çocuk olmak! Umre'ye Beleş Bir Yolculuk Yapmak İster Misiniz? Harflerden uygun olanları bir araya getirin başlığı siz yazın Washington portakal.. . orda kal! Carolin Artık Seni Sevmiyorum Maklubenin Ölümcül Sırrı Ali babanın bir çiftliği var! Fehminizm' de Dinde Güncelleme Konusu Ortadoğu’yu Anlamak Kültür kuvvetleri komutanlığından kamuoyuna önemle duyurulur! Izdırabı gül suyuna bastılar! Deistlik tehlikesine karşı ne yapıyoruz? Bipneliğin lüzumu yok! Numan Kurtulmuş Bey'le Görüştüm Doğumumdan önce: Genelkurmay başkanımızla görüştüm! Acun Ilıcalı Gerçeği O Rab ki kalemle yazmayı öğretti! Bir cahillik ettim! Aman ne İslamcıyız amma... Şeytan İmparatorluğu Teşekkürler reis! Bas git lan! Kaybedecek vakit yok! Midesi el verecek, yüreği yetecekler okusun bu yazımı! Arvalap adası yolcusu kalmasın! Uyuşturucu Konusuna Gireceğim Ortak Arıyorum Ucuz zeytin yemeyin. İçinde hilesi vardır Berkecan Yehova’nın şahitlerinden olmuş. Bizim Memed olmaz deme! Sirkeci garında neler oluyor! Karolin seni de seviyorum! Kanal İstanbul mu, kanalizasyon mu? Biz destan yazıyoruz, okur musun kardeşim? Bir masal anlat bana baba, içinde nikah olmasın! Yıl 2071 Wıshhh! Duydun mu gı; Gastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti Olmuş! Bir sorum var arkadaşlar! Aklını kiraya vermeyen, kardeşlerim! Birileri de hayatlarımızla ve hayallerimizle kumar oynamasın artık! Amerika’da Müslüman bir lider dua bekliyor! Mezarlıklar müdürlüğünde tanıdığı olan var mı? Dökülecek gözyaşımız kaldı mı? Reisle görüştüm! İnsanlığın alemi yok! Eğitebildiklerimizden misiniz? Siz hiç at sidiği içtiniz mi? Tam bağımsız ve Müslüman Türkiye! Son Eşeğin Ölümü Herotürk Süperman'a Karşı Kültür kuvvetleri komutanlığına atandım! Mr. Nosam ve Bay Trump Kudüs’te cenaze namazındalar... Ne biliyoruz ki? Rüyama kurşun girdi, annneee! Kudüs ve tüm kutsallarımız işgal altında! Bu mesaj kendisini arayanlara ithaf edilmiştir! Noel Yaklaşırken Amerika'dan mektup var! Reis, niçin rezevr para altın olsun dedi? Çığlıklara kulak veren yok! Yeniden Samsuna Ayak Basalım, Milli Mücadele Başlatalım Bak gardaş! Bak bacım! Müslüman kafaları batı şekillendiriyor... Öğretmenler günü kurtlu olmasın! Siz hiç bebek öldürdünüz mü? Ayla Seni Seviyorum Beyaz zenciler modern köleler! Fetullahın Rüyaları Naim Süleymanoğlu öldü de Sanki Biz Ölmeyeceğiz!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA