DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ravza ZEYBEK
Ravza ZEYBEK
Giriş Tarihi : 22-08-2020 13:53

Mazlumun Ümidi Olmuşuz

  En güzel sözlerin sahibinin adıyla… Allah’ın adıyla…

  Ayasofya -i Kebir Cami’nin açılışından sonra tüm Türkiye olarak, birçok güzelliklere şahitlik etmeye başladık. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde ile Arayanların bulduğu, inananların kazandığına  şahitlik ettik. İnsan yaşadığı çağa şahit olur bizlerde böyle güzel, bir o kadar zor zamanlarda yaşıyor ve tarihe  şahitlik ediyoruz.

  Rabbimizin güzel vaatlerinden biri olan ‘Şüphesiz ki her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten her zorlukla beraber bir kolaylık vardır’ buyurur. Ülkemiz çok zor zamanlardan geçmiş, insanüstü bir fedakârlık örneği göstermiş. Osmanlı’nın son dönemleri 1.Dünya savaşında Çanakkale’de ve  devamında birçok sıkıntılara sabretmiş. Tüm bunları yaşarken inanmış, inanan bir insanın yenilmesi zordur. Bizim insanımızı manevi olarak  besleyen yegane şey imanı ve inancıdır. Bir Müslüman’ın dünyalık sıkıntılar korkutamaz. Üzülür belki ama Allah’ın bir yardımı ve imtihanı olduğuna inanır, bu tahammülünün karşılığını muhakkak alacağını bilir.

  Ahirete iman etmiş biri korku bilmez. Özellikle  Hak ve Hakkaniyete inananlar korku bilmezler. Bunun güç ve kuvvetle ilgisi de yoktur. Eğer öyle olsaydı Bedir’de  müşriklerle savaş yapılmaması lazımdı. Eğer bu doğru olsaydı Çanakkale’de ecdadımız düşmana teslim olması gerekirdi.

  Bir Hint masalında bir fare, kedi korkusu sebebiyle devamlı endişe içinde yaşamaktadır. Büyücünün biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür. Ama fare, kedi olduğuna sevineceğine bu kez de köpekten korkmaya başlar.

  Büyücü fareyi bu sefer bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare sevineceği yerde  avcıdan korkmaya başlar. Büyücü bakar ki ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkân yok. Fareyi eski haline geri döndürür ve derki ‘Sana yardım edemem çünkü senin korkun cisminin değil, yüreğinin küçüklüğünden kaynaklanıyor.’ İnsanların çoğu da büyük bir yürek taşımadığı için korkuyor.  İnsanın yüreğini büyüten asıl şey ise onun inancıdır.

  Bugün Cumhurbaşkanımızın konuşmasında inanan bir koca yürek gördüm. İnanınca nelerin başara bilineceğini öğreten ve bunu her fırsatta vatandaşlarına bir öğretmen gibi hatta yaşatarak gösteren bir lider…

  Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz ‘Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz.’(Al-i İmran 139.Ayet) Buyurur.

Dünyada insanlar öyle zulümler, vahşetler ve kötülükler görmüş ki  hepsi belli bir zaman sonra son bulmuş. Daha sonra şiddeti farklı olsa da tekrar etmiş durmuş. İnananların imtihan yurdunda yeniden hayata tutunma ve yeniden yaşamaya başlamanın adı Allah’a olan güvenleri ve imanları olmuş. Otuz Kırk sene önce büyüklerimize bu günlerimizi anlatabilseydik nasıl sevinirlerdi. O zamanlarda ki büyüklerimiz inanıyorlardı. Hatta o kadar ki bu günleri yaşamış gibi bizlere anlatanlar dahi oldu. Şimdi bizlere büyük işler düşüyor. Rabbimizin  buyurduğu gibi, gevşemeyeceğiz, hüzünlenmeyeceğiz ve inancımızı kavi tutacağız. Dünya da var olma sebebimizi unutmayacağız.

  Unutmamak gerekir ki herkes gayretinin karşılığını görecek. Kolay mı tüm dünyada mazlumun ümidi olmak! Mağdurun hakkını savunabilmek! Menfaatlerin savaştığı dünyada  Hak için savaşmak, Hakkaniyeti korumak! Hiç kolay  değil. Allah’ın davasına yardım edenlere Allah davalarında muzaffer eyler. Bizim tarihimiz böylesi güzel örneklerle dolu. Geçmişte yapmışız yine bizden bekleyenler var Rabbim de milletimizi vesile etsin…

  Nerde ne şekilde olursak olalım yapabileceğimiz ne ise bu davaya gönül verelim. Öğretmensek öğretelim, mühendis isek yetiştirelim, Vaiz isek anlatalım, esnaf isek paylaşalım ama bir gayret ile çalışalım. Hep birileri yapıyor diye tembellik etmeyelim esas şimdi daha fazla çalışmamız lazım. Bir de böyle yazabiliyorsak yazalım… Son sözümüzü Rabbimizin kelamıyla bitirelim..

‘Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz.’(Muhammed Suresi 7. Ayet)

NELER SÖYLENDİ?
@
Ravza ZEYBEK

Ravza ZEYBEK

DİĞER YAZILARI Düştüğü Yerden Kalkacak Ümmet Özlenen Ramazan Bir Ayet- Bir Kadın- Bir Dizi Gazze Bize Ne Söyler 2 Gazze Bize Ne Söyler (1) Köksüzlük Öksüzlük Mü! Cihad Zulme Karşın Hayat İçindir Câlût’la Savaşa Giderken Hepimiz İmtihan Nehrinden İçmişiz Gönlümün Gördüğü Şehir Semerkand Anadolu İnsanının Feraseti Zor Zamanlar Allah’la Kolay Olur Zararın Neresinden Dönersek Yaklaşan tehlikenin farkına var! Ne Oldu Bu Adamlara? Ne oldu bize? Mübarek Ola Bulanlar Arayanlardir Diriliş Zamanı Ben Şehit Olmak İstiyorum! Reddediyorum! Yine mi 28 şubat! Kimin modası! Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Ölüm var! Hiç Şaşırmıyorum Ümitlerimiz Ölmeden Bu İşe Bir El Atın… Selamünaleyküm ATEŞ ve SU Buda Geçer Ya Hû Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kapımıza Dayanan Tehlike! Mazlumlar seni bekliyor! Modern Dünyanın Mağaraları Söz Allah’ın sözü Söz Allah’ın sözü Bu İşin Vebali Çok Mesele Kadın mı! Resmin Bütününe Bakalım Allah Var Gam Yok! Uygulamalara Kurban Oluyoruz Bizim Çocukları Ateşe Atan Kim? Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Firavun Hala Katlediyor Ya Musa Nerde! Özgürlük Ne İçin? Her Acı Büyütür Bizi… Küfür Tek Millettir Ağzımızın Tadı Yok Artık Allah İle Barış Anadolu’nun Özü Tasavvuftur Sibel Eraslan İçin… Dünyayı Terk Edenler Bize Ne Anlatır Âşurâ Bize Ne Söyler Gençlerimizi Harcamalarına İzin Verme! ‘Mü'minler Ancak Kardeştirler.’ Sevgi Kurban Olur Mu? Ölerek Dirilen Millet İstanbul Sözleşmesi Huzur Vermedi! Irkçıyım…Irkçısın…Irkçıyız… Ramazanı Özümüze Alalım Hayaller gerçek oluyor! Bir Ramen’den Öğrendiğim Tevükkül İmtihanı Mağalarımıza Dönüyoruz Bu yol nereye gider! Vardır Bir Hayır! 8 Mart Ne Ki! Nişanın Tek Adı Kaldı Kıyamet Kopacak! Öz Bilinmezse Özellikler Çıkmaz Meydana Sahipsiz kalan çocuklar! Her şey hakikâti görmekle başlar! Yarın çok geç olabilir! En Büyük Örneğimiz Her çocuk özeldir! Uyuyan dev uyandı artık! Ömür Vakfiyesi Yaklaşan tehlikenin farkına var! Özür dileriz çocuklar! Dost kim? Düşman kim? Keşkesiz Aşklar Cibril Hadisi Üzerine Bulanlar arayanlardır! Bir Milletin Tekrar Destan Yazması Allah’ın boyası ile boyanmak gerek! Nereye bu gidiş nereye kadar? Kutlu bir şehit övülmüş bir şehadet! Sana Yazdım. Düştüğü yerden kalkacak ümmet! Nuh’un Gemisi
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA