DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 18-08-2023 13:40

Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği

Biz muhafazakârlarla uğraşırken, bir de başımıza ilerici masonlar çıktı.

Ülkemizdeki geçmişi 1853 yılına kadar giden Mark Üstat Masonluğu 2019 yılında Türkiye’de yeniden ortaya çıkıverdi. Hem de çok kararlı biçimde. Progresif Masonluk adı verilen bu oluşum masonik âleme tabir yerindeyse gümbür gümbür girdi diyebiliriz.

Büyük Loca teşkil etmek için gereken üç loca kurma şartını yerine getirdiler. Şimdiki hedefleri kurdukları üç locanın bir araya gelmesiyle Büyük Loca oluşturabilmek. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’na göre daha dinamik, daha genç ve dolayısıyla daha fazla ayakları yere basan bu yapılanma, oluşturacakları Büyük Loca’yı Galler bölgesi başta olmak üzere Avrupa’daki muteber büyük localara tanıtma hazırlığı yapıyor.

Yeni bir Büyük Loca’nın kurulmasından rahatsız olan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası (yaşadıkları zihinsel paniğin sonucu olsa gerek) üyeleri tatildeyken 1 Ağustos 2023 tarihli bir levha (genelge) yayımlayarak Progresif Masonluk adı verilen yapılanmanın kendileriyle mutabakat sağlanmadan kurulduğunu duyurdu. Şüphesiz, duyurunun amacı “sakın ola bu adamların locasına gitmeyin yoksa fena olur” diyerek gözdağı vermek. Öyle ya ortada büyük bir pasta var, kim kendisine rakip ister ki…

Sadece İzmir için inşa ettikleri binada hesabı belli olmayan miktar 3 Milyon Dolar!

Rakamı biz uydurmadık, kendi içlerinden tarafımıza ulaştırdıkları denetim raporlarında boşa harcandığı tespit edilen tutar 3 Milyon Dolar. Gayrimenkul alım satım işleri, tekrisler, geçişler, yükselişler, bağışlar, restoran gelirleri, loca paylarıyla birlikte büyük bir maddi çarkı çeviriyorlar. Üyelerini altın madeni olarak gören, fakat geçiş töreninde maddiyatçılığın ne kadar kötü bir şey olduğunu kabul ettirmeye çalışan, masonluğu seven insanlar üzerinden geçimini sağlayan bir garip kuruluş.

Ellere verir talkını kendi yutar salkımı.

Şimdi kendilerine ilerici mason diyen birileri aynı hikâyeyi biz de anlatırız diye dikiliyor karşılarına. Progresif masonlar aslında HKEMBL ile iyi geçinmek istiyor, çünkü bir bakıma aynı kulvarda değiller. Kendileri de ayrı bir Kırmızı Loca aslında. Yani İlk üç derece (Çırak, Kalfa, Üstat)  bilgilerini HKEMBL bünyesinde alan masonlara kendi derneklerine devam etme izninin verilmesini istiyorlar. Bir anlamda Türkiye Fikir ve Kültür Derneği’nin yetkisine sahip olarak işlerini yürütme peşindeler. Ancak bu isteklerini kabul ettirebilmeleri çok zor görünüyor.

Karşılarındaki yapı inatçı, tutucu ve yaşlı. Zaten öyle oldukları için kendilerine güvenemiyorlar; korkuları, çekinceleri var. İlerici mason localarının kendilerinden daha iyi olacaklarını düşünüyorlar. Çünkü kendilerinden daha kötü bir masonik yapılanmanın dünyanın hiçbir yerinde var olamayacağının farkındalar. Bu yüzden Progresif Masonluk Derneği üyelerinin tamamına yakını Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası ile yollarını ayırmış eski üstatlardan oluşuyormuş. Edindiğim bilgiye göre aralarından sadece bir üyenin HKEMBL ile ilişkisi devam ediyormuş, o kişi de locanın disiplin kurulunda yargılanıyormuş. Yakında onu da ihraç ederler.

Yapı itibarıyla bir dönemin Stalinist Politbüro sisteminden farkı olmayan HKEMBL bünyesindeki disiplin kurulları; itibarsızlaştırma, ihraç etme konusunda özel bir yeteneğe sahip, dahası bu işleri büyük bir zevk içinde yapıyorlar.

Masonluk nedir diye soracak olursanız; etik öğreti ile Sazanlama sanatı olarak özetleyebilirim. Bu nedenle aslında hiçbirinin diğerinden üstünlüğü yok. Önümüzdeki günlerde kurulması planlanan Progresif Masonlar Büyük Locası’nın en azından HKEMBL ve Türkiye Fikir ve Kültür Derneği bünyesindeki üyeler üzerinde oluşturulan baskıya alternatif olacağı için (her ne kadar onaylamasak da) bu sporu yapmak isteyenlere daha insani bir ortam sağlayacağını düşünüyorum.

Eğer yeni kurulacak büyük loca HKEMBL’nin muhatap aldığı itibarlı büyük localardan birine kendini tanıtmayı başarırsa, camialarında tekelleşmiş hatta şımarmış olan bir yapıya karşı önemli bir ilerleme kaydetmiş olacaklar.

Progresif masonlara tavsiyem; mesailerini Firavundan adalet bekleyerek boşa harcamak yerine, kuracakları Büyük Loca’yı uluslararası camiada muteber olan kuruluşlara tanıtmaya harcasınlar. Böylelikle Atina yargıçlarına tarihi bir ders verilebilir.

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA