DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 21-12-2018 10:27

Guguk Kuşu

Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı FETÖ raporu 15 Ağustos 2018 tarihinde ulusal basına yansıdı. Raporda gerçekten ilginç detaylar var. Satır aralarında değinilen konular, yapılan benzetmeler, devletin ezoterik sistemlerin çalışma yöntemini çok iyi gözlemlediğini ortaya koyuyor.

Raporda; FETÖ’nün ezoterik bir örgüt olduğu öne sürülüyor. Verilen örnekler dikkat çekici. Ezoterik yapılanmaların “Viral Örgütlenme” modelini benimsediğinden bahsedilirken “GUGUK KUŞU” benzetmesi bu sinsi örgütü net bir şekilde tanımlamak açısından yeterli.

Guguk kuşu gerçekten enteresan bir hayvandır. Yumurtlama zamanı yaklaşırken çevresinde bulunan diğer cins kuşları çok iyi izlemeye başlar. Kendi cinsinden olmayan, yeni yumurtlamış kuşların yuvadan ayrılmasını bekler. Kısa süreliğine yuvadan ayrılan kuşun yuvasına giderek oradaki yumurtalardan bir tanesini dışarı atar. Yerine diğer yumurtalarla aynı renkte olan kendi yumurtasını bırakarak uzaklaşır. Guguk Kuşu ’nun yumurtası, diğerlerinden bir gün önce çatlar. Böylece yuvada hayata gözlerini ilk açan Guguk Kuşu ’dur. Yeni doğan yavrunun yaptığı ilk iş ise, annesi ayrılır ayrılmaz yuvadaki diğer yumurtaları atmaktır. Böylece annesi tüm performansını kendisinden olmayan Guguk Kuşu’nu beslemek için harcar. Bu yöntem sayesinde, anaç bir Guguk Kuşu yılda 25 yavruyu dünyaya getiriyor ve hiçbirini kendisi beslemiyor.

Emperyalist sistemler tarafından desteklenen ve kökü dışarıda olan ezoterik örgütlerin en önemli özelliği guguk kuşunun yumurtası gibi, bulunduğu ülkenin sosyo-kültürel yapısına çok iyi adapte olabilmesidir. Bu nedenle ezoterik örgütlerin ana temasını saymazsak, ortak bir söylemi olmadığını da düşünebiliriz. Müslüman bir ülkeye gittiklerinde Müslüman, Hristiyan toplumların içinde Hristiyan olurlar. Bulundukları ülkenin yasalarına bağlı olduklarını, iyi vatandaşlık gayesi içinde bulunduklarını, topluma hizmet etmek istediklerini söyleyerek kendi üyeleri başta olmak üzere geniş kitleleri buna kolayca ikna ederler.

Ülkemizdeki takiyyeci geleneğin mensupları tarafından sevk ve idare edilen bu örgütler tarikata benzeyen yapılarını şeklen dernekler kanununa adapte etmeyi başardılar. Böylece devletin gücünü de arkalarına aldılar. Hatta aralarından bazıları “Kamuya Yararlı Dernek” statüsünü elde ederek, unvanının başına TÜRKİYE kelimesini koymayı dahi başarabildi.

Türkiye’deki ezoterik yapılanmaların başına getirilecek olanlar Sabetaycılar arasından seçilir. Aslına bakarsanız Sabetaycılık da ülkemizde Guguk Kuşu örneğine uygun olarak viral örgütlenme geleneğini benimsemiştir. Müslüman görünümünde olan Yahudiler… Toplum içinde tabii ki Yahudiler de olacak diğer dinlerin mensupları da ona itirazımız yok. Ancak ülkenin önemli yerlerini ele geçirmiş, kimliklerinde Müslüman yazan, Türk isimlerini taşıyan, gerçekte ise başka bir dine mensup olanların hiç de azımsanmayacak sayıda olması insanı ister istemez düşündürüyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren yozlaşmış ezoterik yapılanmaların içinde, Müslüman görünümlü Sabetaycılar baş rolü oynuyor. Aralarında, kendilerinden olmayanları dışlayan ve komşu olarak tabir ettikleri diğer Sabetaycıları kollayanların sayısı hiç de az değil. Onlar, diğer Sabetaycılara göre efendilerine hizmet etmeye daha yatkın.

Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı raporda dikkat çeken “Ezoterik Örgütlenme” vurgusu toplumsal çıkarlar ve ülke güvenliği açısından hayati nitelikte. Belki de bu örgütlenme modeli ilk kez bu kadar belirgin şekilde deşifre edildi.

Bu tür sistemlere üye olanların, bağlılık yemini ettirilerek birbirlerine benzetildiğini, hepsinden önemlisi sistem tarafından maddi – manevi olarak ayakta tutulduğunu unutmayalım. Onlar, bu dünyaya değil, tıpkı Matrix filmindeki gibi başka bir dünyaya aitler. İçinde bulunduğu sarmalın farkına varabilen az sayıda insan çıkar. Diğerlerinin Biatkâr, dirayetsiz ve bastırılmış olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir.

Özhan Kızıltan

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA