DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 26-11-2018 09:25

Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı?

Masonların Atatürk konusunda üç ayrı standardı vardır. Bunlardan birincisi Atatürk’ün mason olduğu iddialarını yalanlamazlar, ikincisi Atatürk masondur demezler, üçüncüsü ise Atatürk’ün “Muhakkak ki bir nura doğru yürümekteyiz” adlı sözünün masonluğa pozitif gönderme olduğu algısını tezgâh altından satışa sürerler. Daha önce de değindiğim gibi; Masonlar birçok kavramın kendilerine ait olduğu algısı yaratmada çok başarılıdır. Buna göre; Manevi bir olgu olan nur kavramının tapusu sanki kendilerine aitmişçesine kullanırlar. “Atatürk bize sempati duyardı ” izlenimi vererek, kendine çektikleri üyeleri kayıtlı ve kayıt dışı aidat toplamak suretiyle uzun yıllar sömürürler. İlerleyen dönemde nur adı verilen “Tanrısal Hissiyat” ı nasıl sömürdüklerini, üzerinden ne şekilde para kazandıklarını ayrıntılı olarak açıklamaya çalışacağız.

Atatürk hiçbir zaman mason olmadığı gibi, gençlik yıllarından beri masonluğun karşısında olmuştur. Bu konuda en gerçekçi bilgiyi masonik tarih araştırmacısı olan Okan Işın veriyor. Yaptığı çalışmalarda Atatürk’ün mason olduğuna dair hiçbir belge bulunamadığını açıkça itiraf ediyor.

Atatürk’ün İttihat Terakki’yi masonluk nedeniyle eleştirdiği, ordunun siyasetten ve masonluktan uzak tutulması fikrini her fırsatta zikrettiği, tarih kitaplarında yazıyor. İsteyen Şevket Süreyya Aydemir’in “Tek Adam” adlı eserinin birinci cildine bakabilir.

Atatürk mason localarını kapatmıştır (1935) . Masonlar buna da kulp takmakta oldukça beceriklidir. “Atatürk bizi kapatmamıştır, çalışmalara son vermemizi istemiştir, bizler de çalışmalarımıza onun isteği üzerine son verdik”  tezinin altını kalın çizgilerle çizerler. O halde neden çalışmalara yeniden başladıklarını da açıklayamazlar. Anlayacağınız, kendi ürettikleri tezle dahi bu çelişkiyi kapatamıyorlar.

Burada önemli olan mason localarının kolluk gücüyle kapatılıp kapatılmadığı değil, Atatürk’ün bunu istemiş olmasıdır. Kendi tezlerinin dışında olan yaklaşımlar, doğru dahi olsa masonlar açısından “uydurma” olarak görülür.

Mason localarının kapatılması Atatürk’ün bugün de geçerli olan vasiyetidir. Atatürkçü olduğunu iddia eden masonlar, çok sevdikleri Atatürk’ün vasiyetine rağmen nasıl oluyor da masonluğu savunuyorlar, vicdanlarına sorması lazım. Atatürk, mason localarını kapatmış olmasına rağmen,  hilâfı hakikat bir algı yaratarak, neredeyse Atatürkçülüğün adresinin mason locaları olduğunu söyleyecekler.

İngiliz donanmasına, “geldikleri gibi giderler” diyerek kafa tutan Gazi Mustafa Kemal’in izinden yürüyen masonlar, İngiltere’den aldıkları icazetle çalışmalarına devam ederken, İngiliz Büyük Locası’nın tanımadığı localarla ilişki kurmaları yasak olduğu halde, Atatürk’ün izinden gittiklerini nasıl söyleyebiliyorlar?  Anıtkabir’i her yıl topluca ziyaret eden masonlar, ziyaretçi defterine Büyük Loca adına attıkları imzayı nasıl açıklıyorlar?

Atatürk’ün huzurunda; “Biz senin vasiyetine, sadakatsizlik yapıyoruz, Çanakkale’den, İstanbul’dan kovduğun İngilizlerin Büyük Locasının izniyle çalışıyoruz ama biz böyleyiz, zaten kendi aramızda kardeşlerimize de, yeminlerimize de sadık kalamıyoruz, her şeye rağmen kardeşlerimizi de, seni de seviyoruz affet bizi paşam” mı diyecekler?

Masonlarda eğer zerre kadar vicdan varsa, Atatürk’ün kapattığı “İNGİLİZ İCAZETNAMELİ” locaları yeniden ayağa kaldırmanın Atatürkçülük sayılıp sayılamayacağını kendilerine itiraf etsinler.  

Özhan Kızıltan

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA