DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 27-06-2019 13:11

Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu?

17 Şubat 2015 tarihli 101 sayfalık gizli belgeyi incelemeye devam ediyorum; “HKMBL İçin Stratejik Planlama Çalışması” başlıklı belgenin giriş bölümü 3. sayfasındayız… Raporda, perde arkasında alınan bir takım kararların olduğunu görüyoruz.

Belgeyi Ankara Vadisine kayıtlı Strateji Komisyonu üyeleri  Pek.Muh.: Turgan Vargı K:., Muh.: Necdet Kesmez K:., Muh.: Ata Atalay K:., Muh.: Ahmet Metan K:., Muh.:,Oktay Solak K:.,Muh.: Murat Yılmazer K:. hazırlamış.

Turgan Vargı’nın başkanlığındaki komisyonun aslında, Ömer Köker‘in (!) görüşlerine gerekçeler hazırladıktan sonra biraz daha geliştirip HKEMBL’ye mâl etmek için kurulduğunu anlamamak için pek saf olmak gerekir. Tabii diğer üyeler hakkında özel notlarımız olsa da konudan uzaklaşmamak adına şimdilik kişiler üzerindeki analizleri bir kenara bırakıyorum.

Raporun giriş bölümünde yazılanlara dönecek olursak, artık işin şirazesinden çıktığını, raporda atıfta bulunulan yabancı kaynaklar ve ötesinin de çalışmanın amacı üzerinde rol oynadığını görmekteyiz.

3. ve 4. sayfalarda IV- Stratejik Plan Taslağı, b yöntem ve yaklaşım, 0.1 başlığı altında yer verilen görüşler şu şekilde:

 “…Önümüzdeki 10 yıllık süreç gerek küresel güvenlik ve gelişim açısından, gerekse bölgesel ve yerel oluşumlar açısından benzeri olmayacak şekilde büyük ve anî değişikliklere sahne olabilecektir. Bu değişimlerin ardından yaşanması olası siyasî denge, iktisadî gelişme ve insan hakları sorunları yeni tehditleri de beraberinde getirebilir. Bizim, Türk Masonluğu olarak odaklanacağımız nokta, bu olası durumlara karşı gerek kurumsal ve gerek bireysel olarak etkin ve yetkin duruş sergileyecek kimlik yapımızı geliştirmek, kuvvetlendirmek ve sürdürülebilir kılmaktır.”

15 Temmuz hain darbe girişiminden 17 ay önce yapılan bu tespitlerin nasıl bir tesadüf eseri olarak raporu girdiği henüz bilinmiyor. Raporda …büyük ve ani değişikliklere sahne olabilecektir” tespiti ister istemez İngiliz Obediyansına tabi olan HKEMBL masonlarının darbeyi önceden öngörmüş olabileceğini düşündürüyor.

Paragrafta değinilen “yeni tehditler” konusu ülkemize değil, masonluğa gelecek tehditleri kastetmektedir. Masonların ülkemizde kurulacak yeni dengelere göre etkin ve yetkin bir duruşa sahip olması gerektiğinden bahsediliyor. Özellikle “kurumsal ve bireysel etkin duruş” tan söz edilmesi ister istemez, harekete geçen, yerinde durmayan, edilgen olmayan bir tavır içinde bulunulmasını çağrıştırıyor. Burada dernekle sınırlı kalmayan, derneğin dışına taşan bir eylem çağrısı yapılması gerçekten dikkate değer. Bir anlamda; “biz de kurumsal ve bireysel olarak bu büyük ve ani değişikliğin içinde bulunmalıyız, ona kayıtsız kalmamalıyız” deniliyor.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’nden siyaset hiçbir zaman eksik olmamıştır. Bu gerçeği 101 sayfalık rapor bir kez daha kanıtlamış oluyor.

Büyük Üstat Bülent Akkan; yeşilleri üzerine çekip Büyük Loca’nın resmi web sitesinden “ Hür masonluk her türlü siyasi ve dini tartışmaların uzağında kendini geliştirmeye, yetiştirmeye yönelik felsefi çalışmalar yapan bireysel bir öğretidir” derken hiç mi vicdanın sızlamıyor?  

Yazdıklarınıza, söylediklerinize itimat edip, inanan insanlara yazık değil mi?

Özhan KIZILTAN

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA