DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 11-12-2018 11:30

Misyoner Masonluk

 

Son yıllarda duymaya başladığımız iki yeni kavram var. Misyoner Masonluk ve Masonoloji. Masonluğa icatlar sokma alışkanlığı özellikle yurtdışıyla ilişkilere önem veren mason yöneticilerinin ortak özelliğidir. Oysa Ezoterik sistemlerde misyonerlik yoktur. Tarihin en eski dönemlerinden beri, bu geleneğe dâhil olmak isteyenler ya kendileri arayarak üstat bulur, ya da bir üstadın tavsiyesiyle bu işlere kalkışır. Masonluğun reklam yapması veya birilerini sisteme katmak amacıyla farklı bölgelerde çalışmalar yapılması hiçbir zaman Ezoterik gelenekler arasında yer almamıştır. Tibetli dervişlerden tutun da Hüseyin Gazi’ye kadar bütün büyük düşünürler, zor ulaşılan yüksek dağların tepesini kendilerine mekân tutmuştur.  Bunun iki sebebi vardır, birincisi ayak altında olmamak. Ayak altında olan düşünceler, her zaman ayağa düşmeye mahkûmdur. Ulaşılması zor olmanın ikinci avantajı ise, o felsefeyi gerçekten arzulayan insanların belli bir efor sarf ederek bir üstat bulmaları içindir. Buna en güzel örnek Helene Petrovma Blavatsky ‘dir. Küçük yaşlardan beri içine düştüğü ilahi aşk yolunda binlerce kilometrelerce yol kat etmiş, girilmesi yasak olan Tibet dağlarına meşakkatli ve tehlikeli bir yolculuktan sonra ulaşarak oradaki dervişlerle tanışma fırsatını bulmuştur.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneğinin temsil ettiği gecekondu masonluğu, Ezoterik öğretilerin oldukça uzağındadır. Hatta artık kendisinden Ezoterik olarak bahsetmek bile Ezoterizm’e yapılacak en büyük hakarettir. Masonluk çoktan ayağa düşmüş durumda. Bitmek bilmeyen ihtirasları, kendilerini lüzumsuz inşaatlar yapmaya, gayrimenkuller almaya, localara devam yüzde 30’lara kadar gerilemişken yeni localar kurmaya zorluyor. İnsanlıktan nasibini alamayanlar, gönüllere giremeyenler, bu âlemden göçüp gittiklerinde isimlerinin de silineceğini çok iyi bildikleri için, adlarını yaşatmak adına bu tür gereksiz oluşumlar, misyoner çalışmalar yapıyor. Kibirleri yüzünden, çakıl taşının bile evrende kendilerinden daha büyük bir yer kapladığını, kendilerinden çok daha kalıcı olduğunu fark edemiyorlar.

Uzun süredir uyutulan misyoner masonluğun tırmanışa geçmesi, Ak Partinin iktidara geldiği yıllara rastlıyor. Önce başarısızlığa uğrayan Samsun’a loca kurma girişiminin ardından, çalışmalar Kayseri’ye kaydırılıyor. Rivayet odur ki, bir büyük Farmason’un televizyondaki konuşmalarından etkilenen Kayserili işadamları loca kurmak istemiş! Bu açıklama sizi ne kadar tatmin ettiyse beni de o kadar tatmin ediyor. Eğer Kayseri’deki loca,  gerçekten birkaç işadamının mail atmasıyla hayat bulmuşsa, o da ayrı bir tartışma konusu.

Masonların, Kayseri ‘den sonra, Güney bölgelerine yayılma politikası oldukça dikkat çekici. Antalya ve Adana’nın ardından çalışmalar Gaziantep ve Hatay’a da kaydırıldı. Adana’da Türkiye Fikir ve Kültür Derneği ‘de bir atölye kurdu. Oralara girmek için kimlerle işbirliği yaptıklarına bakmak lazım. Üye profili oldukça ilgi çekici!

Masonlar buralarda işbirliği yapacağı grupları nasıl belirliyor dersiniz? Tabii ki; Rotary kulüpleri sayesinde, Adana’da buna ek olarak binicilik kulübünü de işin içine kattılar. Rotary kulüpleri, masonların öncü birlikleridir. Prestijli otellerde kurdukları sofra düzenleri, birbirleriyle olan ilişkileri bölgelerinde kurulacak yeni mason locaları için ön hazırlık niteliğindedir.  Keza; Masonlar girmeyi planladığı bölgelerde yalnız değildir. Orada onları uzun zamandır özleyen ve kendilerini bekleyen sözde “Kardeş” leri vardır. Fakat bir şartla; Her Rotaryeni aralarına almazlar, cebindeki parayı bu işler için harcayacak, emir komuta sistemi içine girecek, mevcut iktidara muhalif kişiler elverişlidir. Üstüne bir de Deist olursa tadından yenmez.

Misyoner masonluğun çalışmalarını özetlemek keşke bu kadar basit olsaydı. Yazdıklarım uzun bir filmin fragmanından sadece birkaç kare. Güney illerine inmekten daha büyük hedefleri var.

Masonluğun Anadolu’ya yayılma konusunda en büyük yardımcılarının Rotary kulüpleri olduğunu söyledik, peki ya masonluk bu çabalarıyla kimlere yardımcı oluyor? Onu da söyledik mi?

Henüz söylemedik! Biz de onlar kadar sabırlıyız…

Özhan Kızıltan

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA