DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 24-06-2023 12:16

CHP'yi Kim Kurtaracak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin oluşturduğu yenilgi psikolojisinin ardından CHP'de genel başkan değişikliği rüzgarları esmeye başladı. Bu bir gelenektir aslında. CHP tabanı her yenildiğinde suçu Genel Başkan'da arar, kendi gerçeğini kabul etmez.

Kaybedilen her seçimin ardından, günah keçisi aranarak kurban edilmeye çalışılır.

Kılıçdaroğlu gösterdiği siyasi beceri sayesinde bugüne kadar o tepkileri yumuşatmayı başardı.

Partisinin başına geldiği 2010 yılından beri 2 halk oylaması, 3 genel seçim, 2 yerel seçim ve bir cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesine rağmen koltuğunu korudu.

CHP gibi her biriminde cadı kazanlarının kaynadığı bir partide üst üste gelen başarısızlıklara karşın, koltuğunu kaybetmemek de ayrı bir hüner ister. Kılıçdaroğlu bu hüneri göstermiş bir siyasetçidir.

CHP'liler tabandan tavana kendisine isyan bayrağını çekmek üzere. Onlara göre başarısız olan sadece Genel Başkan'lardır. Halbuki CHP'nin başarısızlığında Kılıçdaroğlu'nun hiçbir günahı yok !

Adeta Mehdi bekler gibi partilerini iktidara taşıyacak genel başkan aramak, büyük resmi görememek anlamı taşıyor. Kendi partilerinin misyonunun bittiğini ve argümanlarının tükendiğini göremiyorlar.

Peki CHP'nin uzun yıllara dayanan temel siyasetini oluşturan argümanlar neydi ?

Azıcık sosyalizm, bir miktar kapitalizm, laiklik, gardrop Atatürkçülüğü , elitizm, İttihat Terakkicilik .

Şimdilerde bu argümanlar arasına PKK ve FETÖ unsurlarını da katarak genişlemeyi tercih ettiler, diğer partilerin de kısmi etkisiyle alabilecekleri en yüksek oyu da aldılar. Fakat bu dahi yirmi yıldır yıpratılan Ak Parti'yi devirip iktidar olmalarına yetmedi. Bu dönem Ak Parti'nin en zayıf CHP'nin en güçlü zamanıydı ama buna rağmen başaramadılar.

Anadolu halkını cahil ve zayıf gören Çankaya merkezli bakış açısıyla şekillenen, Ege ve Akdeniz burjuvasıyla güçlenerek kemikleşen bu anlayışın, dış desteklerle birlikte gelip geleceği en yüksek noktanın %48'ler olduğunu görmezden gelerek faturayı Genel Başkan'a kesmek, içinde bulundukları kibirli siyaset anlayışının yarattığı körlükten ileri geliyor.

CHP tabanı ve onun etkisiyle harekete geçen "Genel Merkez Kodamanları" binanın temelinin çürüdüğünü kabul etmeksizin birkaç kat daha çıkmak yerine, CHP adına yapılacak en güzel şeyin partiyi bir müzeye kaldırmak gerektiğini elbette göremeyeceklerdir.

CHP; misyonunu tamamlamış, FETÖ- HDP desteği ile dahi iktidar yarışını kaybetmiş siyasetin adıdır.

2024 yerel seçimlerinde bazı belediyeleri alacak olsa bile, genel başkanı kim olursa olsun iktidara gelip Türkiye'yi yönetmesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni değiştirmesi mümkün değildir.

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA