Beşikten mezara kadar vatandaşın yanında, sağında, solunda, arkasında, önünde olması gereken belediyelerin bu sahada kayda değer bir aşama kat ettikleri söylenemez. Çünkü imkan ve kabiliyetlerini vatandaşın memnuniyetinde endeksli kullanmıyorlar ki bu alanda zihinleri açılsın. Baksanıza halka kapısını açan bir komünist başkan nerdeyse yılın başkanı seçilecek.
Ey Şehreminleri;
Bu vazifeye talip olmanızın sebebi, şahsiyetli ve şerefli bir yönetim modeli ortaya koyup, mümtaz bir örnek olmanız gerekirken başka başka hayaller/ hülyalar ile bu makamları lekelemeye kimsenin hakkı var mı?
Bir düşünün onlarca ülkeden daha büyük olan İstanbul belediye reisi Kadir Tobbaş nerede? (Allah rahmet eylesin)
Şaka bir yana şehremini olarak yapmayı düşündüğünüz çalışmaların bir kısmı şunlar olsa yerleşim biriminizde yüzü gülmeyen kişi kalmayacak.
Mesela;
1-Şeffaf, hesap verebilir ve ulaşılabilir bir şehremini olmak. Bu münasebetle yapacağın ilk iş başkan odasının duvarını yıkıp, camdan şeffaf bir hale getiririn ki gelen giden içeride ne oluyor, ne bitiyor müşahede edebilsin.Basit bir şey ama sembolik değeri yüksek bir iş.
2-Belediyenin bütçesini iktisatlı ve uygun kalemlerde harcamak çok mu zor?
3-”Muhtarlar Meclisi” kurarak köy Muhtarı kadar köylülere yakın olmak için, olup bitenlerin en az sizin kadar halkın bilmesinde fayda yok mu?
4-Kültür ve inanç değerlerini sahiplenerek, tarihiyle barışık halde olan bir neslin yetişmesi için bir katkıda bulunmanız gerekmez mi?
5-Tek bir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakma lüksünüz var mı?
6-Okulları cazibe merkezi haline getirip, birer saygın kurum durumuna getirmek vazifeniz değil mi?
7-Evlenmeyi teşvik ederek, mutlu yuvaların teşekkülüne, mutlu ailelerin oluşumuna katkı vermek belediyenin öncelikli vazifeleri arasında değil mi?
8-Bir belediyenin yapması gereken altyapı çalışmalarını aksatmadan, yol, su, kanalizasyon, çevre düzenlemesi yaparak insanımızın yaşam kalitesine destek vermek kadar insanı mutlu edecek ne olabilir?
9-Belediyenin varlık nedeni insana hizmet olduğunu ortaya koyarak, Belediye yönetiminin günlük politik meselelerle oyalanıp, enerji ve zamanın tüketileceği bir kurum olmadığını ortaya koymak gerekmez mi?
10-Yılda en az 100 çift evlendirerek aile hayatının güçlenmesini, gençlerimizin haramdan korunmasını, sağlıklı neslin yetişmesine, gelişmesine katkıda bulunmak kadar yararlı bir iş olabilir mi?
11-Prefabrik bir düğün salonunu inşa ederek, düğün pastasının ücreti de belediyeden olmak üzere evlenmek isteyen kimselere mütevazi bir düğün yapabilmelerine imkan verirseniz ne de iyi bir iş yapmış olursunuz.
12-Muhtaç olan yeni çiftlere 1+1 şeklinde mütevazi düşenmiş bir ev 5 yıllığına tahsis edilse fena mı olur?
13-İlçede yardımlaşma ve dayanışma derneğini kurup, yılda bir defa “Gıda Bankası” marifetiyle muhtaç olan tüm fakirlerin bir yıllık erzakını tedarik etmek belediyelerin vazifelerinden değil mi?
14-Köylerde köy odası yaptırmak ve kıraat ve düşünme amaçlı kullanmaya imkan vermek, spor tesisleri oluştururarak, müzik ve resim odaları ile köylere neşe kazandırmaya ne dersiniz?
15-Ayrıca her köyde İş-Kur ile geliştirilen bir proje dahilinde kabiliyetli bir genci istihdam ederek köy odasının ve spor tesislerinin yararlı bir tarzda bir disiplin içinde yararlı bir tarzda hizmet vermek ne kadar da kayda değer bir çalışma olur?
16-İlinizde, ilçenizde üniversite varsa, iş birliğine giderek “her okula bir akademisyen” projesi ile okulların eğitim öğretim kalitesini arttırmak ne de iyi olur?
17-İş adamları ile iş birliğine giderek butik atölyeler açıp, gençlere iş imkanı üretmek için çaba sarf etmek ne keyifli olur?
18-Çevre illere ihtiyaç halinde nitelikli eleman kaydırarak, işsizlik oranını düşürmek ve şehrinize para sürkülasyonu sağlamak hayır işlerden değil mi?
19-Çiftçilik konusunda arazilerin rantabıl kullanılması için köylüleri ziraat fakültesi işbirliği içinde bilgilendirmek hayata katkı vermez mi?
20-Engelli birimini kurup, yapılabilecek ne varsa moral ve motivasyon ve sağlık açısından onlara katkıda bulunmak belediyenin işlerinin bir parçası değil mi?
21-Türkçe, Kürtçe Arapça, İngilizce… gibi dillerin konuşulduğu dil evleri açıp, orada sadece ilgili dilin konuşmasını sağlayarak, çok dilli, çok kültürlü, hoş görülü bir ortam oluşturmak hayatın kalitesine katkı vermez mi?
22-Çok amaçlı çocuk tesisleri kurarak, ailelerin belli aralıklarla çocuklarını buraya bırakarak huzur içinde bir rahatlama fırsatını bulmak yararlı bir iş değil mi?
23-Bütçesinin %1’ini yerel meydaya ayırıp, belli sayıda evlere gazetelerin gidişatını sağlamak, tanıtımınızı yapmak öncelikli işlerden değil mi?
24-Bütçesinin ‘%1’ini sivil topluma proje karşılığında tahsis edip sunulan projeler ile topluma huzur kazandırmaya ne dersiniz?
25-İlçenizde/İlinizde Din Hizmetleri Yüksek İstişare Kurulu kurarak Reisi olduğunuz yerleşim birimlerinde manevi gidişat nasıl gidiyor? Daha iyi ne yapılabilir sorularına cevap bulmaya ne dersiniz?
26-İlçenizin tüm camilerinde en az bir vakit namaz kılsanız halka yakınlık bakımında ne kadar iyi olur değil mi?
27-Belli bir eylem planında bütün oklullara gitmek boyun borcunuz değil mi?
Bunları yaparken de fotoğraf paylaşmanıza gerek yok, müsaade edin vatandaş o fotoğrafı paylaşsın olmaz mı?
Bütün bunları yaparken daima Allah rızasını düşünseniz şayet büyük ihtimalle cennete girenlerden olacağınıza da inanıyorum.
Tercih sizin bence fırsatı değerlendirin, benden söylemesi.